לדף הראשי
קישורים

יחידת הלימוד הפה והטלפיים

מחלת הפה והטלפיים

לפניכם יחידת לימוד בנושא 'מחלת הפה והטלפיים'. יחידת לימוד זו נבנתה כאתר אינטרנט המורכב מתת יחידות, שכל אחת מהן עומדת בפני עצמה, ויחד עם זאת, כולן קשורות ביניהן. מבנה זה, מאפשר תנועה לא-ליניארית בין המרכיבים השונים.

מומלץ להתחיל במבוא ולאחר מכן לעבור למשימת ההכנה.

מטרות יחידת לימוד זו:

• ידע מדעי משמעותי;
  • ידע משמעותי בתחומים של כלכלה וחברה;
  • מיומנויות חקר;
  • מיומנויות התמודדות עם בעיה אותנטית;
  • תובנות הקשורות לשיטות מחקר מדעיות וניסויים מדעיים לגבי מחלות בעלי חיים;
  • מיומנויות אינטלקטואליות הקשורות לקבלת החלטה לגבי בעיות ציבוריות רב-תחומיות;
  • תובנות לגבי השיקולים המנחים קבלת החלטות ציבוריות וכן לגבי כוחו ומגבלותיו של המדע בפתרון בעיות אנושיות;
  • הבנה של אותם מושגים בעלי אופי כמותי-סטטיסטי, והתאמתם לתוכן הנושאים הנלמדים. במקרים אלו, הגיליון האלקטרוני ישולב ככלי לעיבוד ולניתוח סטטיסטי של נתונים;מיומנויות מידענות, תוך כדי שימוש ברשת האינטרנט כמצע ללמידה מקיפה ומשמעותית.

הלמידה תהיה באמצעות

חיפוש מקורות מידע וארגונם;

שימוש באנימציות וסימולציות המצויות ברשת האינטרנט;

איסוף וניתוח כמותי סטטיסטי של תוצאות מחקר;

מעבדות וירטואליות.

מחלת הפה והטלפיים היא בעיה מהסוג של: STES (מדע, טכנולוגיה, סביבה וחברה) שלה היבטים כלכליים אותנטיים, בקנה מידה עולמי ובעלי השלכות חברתיות וסביבתיות.

במהלך הפעילות התלמידים ירכשו מיומנויות שמקורם בתחומים האלה: המדעי, הלוגי, המתודולוגי, הכלכלי והחברתי. כתוצאה מהמידע הרב שיצברו, התלמידים יביעו דעה מנומקת על הפתרונות המוצעים ויוכלו גם לקבל החלטה.

ליחידת הלימוד הפה והטלפיים

חזרה

מי אנחנו | מאגר פעילויות | למורה | קבוצות דיון | קישורים | לדף הראשי

כל הזכויות שמורות © 2004, האוניברסיטה העברית בירושלים (ראה תנאי שימוש)