לדף הראשי
קבוצות דיון
קישורים

שפעת העופות

במארז מוצגת בעיה אוטנטית רב תחומית – מחלת שפעת העופות, הפוגעת בעופות, אך עלולה בנסיבות מסוימות לפגוע אף בבני אדם.מחלת שפעת העופות  היא בעיה מהסוג של: STES (מדע, טכנולוגיה, סביבה וחברה) שלה היבטים כלכליים אותנטיים, בקנה מידה עולמי ובעלי השלכות חברתיות וסביבתיות.
במהלך הפעילות התלמידים ירכשו מיומנויות שמקורם בתחומים האלה: המדעי, הלוגי, המתודולוגי, הכלכלי והחברתי. כתוצאה מהמידע הרב שיצברו, התלמידים יביעו דעה מנומקת על הפתרונות המוצעים ויוכלו גם לקבל החלטה.
הנושאים הנלמדים תוך כדי התמודדות עם המחלה על כל השלכותיה:
מערכת החיסון, גנטיקה, מיקרואורגניזמים גורמי מחלות.
הלמידה תהיה באמצעות –
חיפוש מקורות מידע וארגונם;
שימוש באנימציות וסימולציות המצויות ברשת האינטרנט;
איסוף וניתוח כמותי סטטיסטי של תוצאות מחקר;
מעבדות וירטואליות.

שילוב בתכנית הלימודים: הובלה באדם ובבעלי חיים

מיומנויות חקר: ניתוח מחקר מדעי, מרכיבי ניסוי מדעי - עיבוד נתונים, בידוד
משתנים, ניתוח תוצאות, הסקת מסקנות.

מיומנויות גיליון אלקטרוני ומחשב: ממוצע, סטית תקן, אחידות מדגם -שונות במדגם
ומשמעותם, שימוש בפונקצית IF , טבלה מסכמת מקושרת, שרטוט גרף, ניתוח גרף, קו מגמה ומשמעותו

מילות מפתח:
וירוס:
תכונות ומאפיינים של וירוסים, מבנה, מחזור חיים, השפעת תנאים סביבתיים, וירוס RNA ,
מנגנון הדבקה, ביטוי גנטי של המחלה, גנטיקה מולקולארית, מ-DNA לחלבון, מוטציה גנטית, פלסמיד,
פתוגן, אינטרפרון ותפקידו במערכת החיסון, אנטיביוטיקה, הקושי בריפוי מחלות ויראליות;
מערכת החיסון:
קו הגנה ראשון, שני ושלישי, אנטיגן / נוגדן, אתר אנטיגני,זיכרון חיסוני, חיסון פעיל, חיסון דחף,
לימפוציטים: (לימפוציטים T – תאי זיכרון תאי , משטר חיסוני, הרג , לימפוציטים B), דטרמיננטה
אנטיגנית, תרכיב חיסוני , תגובת חיסון תאית, תגובת חיסון ומוראלית, שיבושים בפעולת מערכת החיסון.

להורדת המארז

חזרה

מי אנחנו | מאגר פעילויות | למורה | קבוצות דיון | קישורים | לדף הראשי

כל הזכויות שמורות © 2004, האוניברסיטה העברית בירושלים (ראה תנאי שימוש)